OVER MIJ

In mijn zoektocht naar mijn “authenticiteit” is een kleine bio schrijven over jezelf niet moeilijk… zou je denken. Echter, zo visueel ingesteld als ik ben, zie ik verschillende scenario’s van vroeger naar voren komen die mij hebben gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Ik zal beginnen met de vraag die bij mij – bij een ieder die ik interessant vind – op komt: “What makes you tick?” en in dit geval “What makes ME tick?”

Mijn naam is Samantha V.P. Noten en ik ben een goedlachse, vrolijke, kaal door Alopecea, ondernemende, creatieve Surinaamse dame. Ik heb er een sport van gemaakt om mensen te laten lachen, een goed gevoel te geven en vooral te ondersteunen om het doel wat zij voor ogen hebben te bereiken. Ik geloof namelijk dat iedereen met de juiste instelling in het leven kan krijgen wat hij/zij wilt.

Door mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid ben ik autodidact op verschillende visuele vlakken. Het begon met het maken van intuïtieve schilderijen, gevolgd door fotograferen, filmen en monteren.

Mijn grote liefde is echter altijd tekenen geweest. In 2017 begon ik met Pen en Ink illustraties te tekenen van momentopnames uit mijn leven. Illustreren is voor mij tevens mediteren. Hierdoor heb ik de laatste jaren meer rust gevonden en inzichten in mijn proces verkregen. Met als gevolg, intuitieve illustraties.

Doel: Mensen uitdagen en inspireren om het proces van het leven op een andere manier te bekijken, als ze mijn illustraties bestuderen.

Missie: Om te krijgen wat je wilt, is niet alleen een juiste instelling gewenst maar ook is het de bedoeling om eerlijk naar jezelf te zijn en jezelf onder de loep te nemen. Mijn naam Samantha betekend “ik luister” en sinds mijn jeugd heb ik een luisterend oor voor jong en oud gehad. In de loop der jaren heb ik daar veel van mogen leren en zie je dit ook terug in mijn ‘Illustrations of life”.

Het delen van je verhaal, elkaars klankbord zijn. Wanneer is het wel of niet gewenst om je beleving van een onderwerp of situatie te delen in een gesprek? Of is een luisterend oor voldoende?

Met de prachtige levenslessen en ervaringen hoop ik mijn steentje bij te dragen om elke dag een betere versie van mezelf te laten zien. Om een klein steuntje in de rug te zijn als je te ver bent verwijderd van je kern.

Sam